Deze opleiding heette voorheen (bedrijfs)autotechnicus. Vanuit Het Perron bieden wij binnen deze opleiding uitsluitend de richting voertuigen aan.

Heb jij technisch inzicht, kun je goed instructies opvolgen en samenwerken? Houd je van sleutelen en wil je écht alles te weten komen over auto’s en technieken? Dan is de opleiding basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen iets voor jou!

Over de opleiding basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Met de nieuwste technieken ontdek jij wat er mis kan zijn met een (bedrijfs)auto. Je leert vervolgens om onderhoud en reparaties uit te voeren met modern gereedschap. Je leert inspecties en onderhoudsbeurten uitvoeren aan personenauto’s en bedrijfsauto’s. Ook leer je hoe je de voertuigen afleveringsklaar maakt voor klanten. Kleine reparaties en het monteren van vervangende onderdelen horen ook bij deze opleiding.

Tijdens de praktijklessen in onze werkplaats word je goed voorbereid op de toekomst. Je leert werken met nieuwe testapparatuur, met goed gereedschap en met elektronica, zodat jij straks een moderne vakheld bent in de (bedrijfs)autotechniek! De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Ook leer je duidelijk communiceren.

Jouw carrière als basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Als zelfstandig vakman weet jij hoe alles werkt en heb je een verantwoordelijke baan. Jij bepaalt of onderdelen nog goed of aan vervanging toe zijn, want de (bedrijfs)auto’s waaraan jij werkt moeten weer veilig de weg op kunnen. Als basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen kun je aan de slag bij een garage voor personenwagens/bedrijfswagens of in de garage van een bedrijf dat eigen voertuigen heeft. Je kunt ook gaan werken in een schadeherstelbedrijf of in een assemblagebedrijf.

Doorleren?

Na de opleiding kun je doorstromen naar de niveau 3-opleiding allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen.

Leermiddelen

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen