Deze opleiding heette voorheen constructiewerker.

Jij werkt graag met machines en gereedschappen, waarmee je onderdelen voor grote of kleine constructies maakt. Je hebt technisch inzicht en werkt nauwkeurig. Dit doe je graag zelfstandig, maar je kunt ook goed in teamverband werken.

De opleiding medewerker productietechniek

Als medewerker productietechniek bewerk je plaat- en profielmaterialen. Je maakt daar verschillende constructies van, zoals producten voor de constructie- en apparatenbouw. Sommige medewerkers productietechniek produceren onderdelen, anderen stellen van die verschillende onderdelen een complete constructie samen. Daar heb je verschillende technieken voor nodig. Tijdens de opleiding leer je daarom technieken als verspanen, buigen, snijden, ponsen en lassen. Ook leer je technische tekeningen lezen en de eigenschappen van verschillende materialen kennen. Je leert (hand)gereedschappen gebruiken en machines bedienen.

Jouw carrière

Je maakt producten van staal, RVS of aluminium. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder begeleiding. Er worden hoge eisen gesteld aan kwaliteit en vakmanschap. Als medewerker productietechniek ben je werkzaam binnen een bedrijf of op locatie. Je maakt binnen het bedrijf producten en buiten het bedrijf (op locatie) worden de producten samengebouwd tot een geheel. Dat kunnen grote staalconstructies zijn zoals bruggen en gebouwen. Je kunt als medewerker productietechniek aan de slag bij bedrijven in de constructiebouw, apparatenbouw en metaalproductenindustrie die complete eindproducten maken. Ook kun je werken bij bedrijven die (half) producten leveren aan andere bedrijven.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Metaalbewerken BBL

Leermiddelen

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen